Tijdens Kerst in Heerenveen is er van 12 tot en met 15 december volop gezelligheid in het centrum van Heerenveen.
Op Dracht Zuid/Pleinweg zal tijdens Kerst in Heerenveen een kersttent staan met vier dagen muziek, entertainment en de kerstman.
Op het Gemeenteplein kan er volop geschaatst worden op een echte ijsbaan en op de Oude Koemarkt wordt er op vrijdagmiddag een kluunwedstrijd georganiseerd en is er in het weekend live muziek.
 

Donderdag 12 december vanaf 18:00 uur start Kerst in Heerenveen met een aantal leuke events.
Zo wordt er op Dracht Zuid/Pleinweg een Wijn-Elfstedentocht georganiseerd en zal troubadour Henk Kuyper zorgen voor de muzikale omlijsting.
De draaimolen die tijdens Kerst in Heerenveen op Dracht Zuid/Pleinweg staat doneert de opbrengst aan het goede doel KIKA.

De Kersthuisjes zijn deze donderdag vanaf 18.00 uur geopend op de Oude Koemarkt en Dracht Zuid/pleinweg. Op de eerste avond van Kerst in Heerenveen zal schaapherder Martin Reitsma met zijn kudde schapen een wandeling door het centrum gaan maken.
DE SCHAAPSKUDDE VAN BY DE HÂN
Schaapherder Martin Reitsma van By de Hân uit Lippenhuizen loopt donderdag 12 december tussen 19.00 en 20.00 uur met zo’n twintig tot dertig schapen door het centrum van Heerenveen om daarmee Kerst in Heerenveen officieel te openen.

KLUNEN VOOR DE VOEDSELBANK
Op vrijdag de 13e zijn vanaf 13:00 uur de kersthuisjes op de Oude Koemarkt, Pleinweg en Dracht Zuid weer geopend en zal om 16.00 uur gestart worden met een kluunwedstrijd op de Oude Koemarkt in
Heerenveen. Deze unieke wedstrijd is voor jongens en meisjes tussen 7 t/m 12 jaar en wordt georganiseerd voor de Voedselbank in Heerenveen.
In de gemeente Heerenveen zijn ruim 200 gezinnen die niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Wij roepen iedereen dan ook op om voedsel mee te nemen naar de kluunwedstrijd, denk
hierbij aan lang houdbare levensmiddelen zoals pasta, rijst, soep in blik, ontbijtkoek, et cetera.
“De Voedselbank in Heerenveen is heel blij met dit initiatief en wil de jongens en meisjes uit de gemeente Heerenveen dan ook motiveren om mee te doen aan deze unieke wedstrijd en zoveel mogelijk voedsel mee te nemen”, aldus voorzitter Herman Spruyt van de Voedselbank.

 Deelname aan de kluunwedstrijd is gratis en de jongens en meisjes zullen verdeeld worden in drie leeftijdscategorieën en de jongens en meisjes klunen apart.
Voor de deelnemers en begeleiders zal er warme chocolademelk zijn. De nummers 1, 2, 3 in elke categorie winnen een cadeaubon die besteed kan worden bij de horeca of in een winkel in het centrum van Heerenveen.
De deelnemer die het mooist verkleed is als kerstpersonage wint maar liefst twee seizoenkaarten voor de tweede seizoenshelft van sc Heerenveen.

 Aanmelden voor de kluunwedstrijd

kan via, info@detorteltuin.frl of

petertdevries45@gmail.com (naam,

leeftijd en adres graag vermelden).

 MUZIEK, ACTS EN KERSTKRAMEN DOOR HET HELE CENTRUM

 Op zaterdag en zondag zijn er door het hele centrum van Heerenveen uniforme kerstkramen te vinden waar traditioneel de kerstaankopen gedaan kunnen worden.
Ook zal er divers entertainment zijn, zoals de Dickens schoenenpoetser, de Dickens accordeonist, Steltlopers, act Scrooge, koor Lets try, dansgroep Faya, dweilorkest Bjusterbaarlik, het duo Undercover en de De Kromme Knilles Sjongers.

Op zaterdagmiddag verzorgen Kevin Parré en Hester Tadema op de Oude Koemarkt de muzikale invulling en zal het Trio Sjanz de gehele middag optreden op de Dracht Zuid.

Zondagmiddag zijn eveneens de winkels geopend en verzorgen Kees en Ko en Hester Tadema de muziek op de Oude Koemarkt.
Berend Riemersma en het Flower Power koor voorzien Dracht Zuid van muzikale gezelligheid.